Portfolio

assurin_kehra

Esikoisromaanissani Assurin kehrässä assyrialainen sepän poika Naramu joutuu Babylonian kuninkaanpoika Nebukadressarin orjaksi. Kun Assyria ja Babylonia ajautuvat sotaan keskenään, Naramu jää kahden maailman väliin. Hänen on päätettävä, ollako uskollinen kaukaiselle kotimaalle vai uudelle herralleen.

Sinä iltana tähdet loistivat kirkkaina. Makasin selälläni ja tuijotin taivasta. Se näytti samanlaiselta kuin ennenkin. Samat tähdet olivat katselleet leikkejäni Assurin kaduilla ja itkeneet Nergalin yönä. Samat tähdet olivat loistaneet niin Assyrian suuruuden päivinä kuin Assur-jumalan kaupungin kaatuessa. Samat tähdet tulisivat loistamaan vielä silloinkin, kun kansamme nimi olisi unohdettu ja vieraat joet virtaisivat siellä, missä ennen oli pelkkää hiekkaa.


harmegiddon-kansiHarmegiddoAssurin kehrän itsenäinen jatko-osa, vie lukijan entistä syvemmälle muinaisen Lähi-idän sotiin ja juonitteluihin. Assyrian valtakunta on kaatunut, ja Egypti ja Babylonia kamppailevat neljän ilmansuunnan herruudesta. Assyrialainen Naramu marssii Egyptin faraon sotajoukoissa kohti vanhoja kotiseutujaan. Samaan aikaan kunnianhimoinen Amel-Marduk tekee itsestään upseeria Babylonian armeijaan. Useasta näkökulmasta kuvattu seikkailuromaani pureutuu vallanhimon, juurettomuuden ja merkityksen etsinnän teemoihin.

Amel-Marduk pohti sanoja, jotka profeetta oli puhunut hänelle Jerusalemin kapealla kadulla. Hän tuijotti tuuleen ja ajatteli maata, josta taivaan linnutkin ovat lentäneet pois, aavikoitunutta puutarhaa ja taivasta, jonka valo on sammunut. Hän mietti, mitä mieltä on elämässä, jota yksinkertaiset sanat saattavat järkyttää. Hän hämmästeli, miten suuri merkitys on sanoilla ja nimillä, ja toivoi, ettei olisi koskaan oppinut tuntemaan ihmisen antamien nimien voimaa.


Etusivu

Verkkopienoisromaani Niniven taistelu ajoittuu Assurin kehrän ja Harmegiddon väliin. Se kertoo Niniven viimeisen päivän tarinan neljästä näkökulmasta. Sepän poika, kutojattaren tytär, kuninkaanpoika ja sotapäällikkö valmistautuvat tahoillaan taisteluun, joka ratkaisee piiritetyn kaupungin kohtalon.

Niniven taistelu löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta niniventaistelu.wordpress.com


Advertisement